Vinterdæk


Hvorfor vinterdæk?

Vinterdæk udmærker sig ved at være fremstillet af blødere gummi end sommerdæk. Det gør, at vinterdæk bedre kan stå fast på vejbanen når friktionen er lav. Et sommerdæk bliver hårdt og har ikke samme vejgreb som vinterdækket har på kolde, våde eller glatte veje.

Derudover har vinterdækket mange lameller og en særlig mønsterudformning som gør, at dækket "bider" fast i sne og på is. Det gør sommerdækket ikke.

Det betyder konkret for dig, at du opnår en kortere bremselængde, samt at bilen står bedre fast på vejen.

Ser man på bremsning med vinter- og sommerdæk under forskellige vejr- og vejforhold, er vinterdæk det bedste valg ved nedsat friktion på kolde og våde eller glatte veje. Herunder kan du se en oversigt over, hvordan sommer og vinterdæk bremser ved forskellige vejrforhold:Kilde: Rådet for større dæksikkerhed

Hvornår bør du bestille vinterdæk?

For at sikre det optimale vejgreb ved lave temperaturer, bør du bestille lejebilen med vinterdæk, når temperaturen er omkring eller under ca. 7 grader det meste af døgnet. Dermed opnår du det bedste vejgreb med vinterdæk i stedet for sommerdæk.

Hvorfor er det valgfrit?

Grunden til at der ikke umiddelbart er vinterdæk på bilerne i Danmark er, at det ikke er lovpligtigt. Modsat andre lande får man i Danmark ikke bøder for at køre med alm. dæk i vinterperioden. Vi giver derfor vores kunder mulighed for både at vælge til og fra.

I EU er der forskellige regler for om biler skal have vinterdæk på eller ej. Derfor er det i tilfælde hvor bilen skal til udlandet ikke valgfrit, om der ønskes vinterdæk på lejebilen. Regler for de forskellige lande kan ses her

Hvad koster det?

Da det ikke er lovpligtigt har vi valgt, at vinterdæk er en valgfri tilvalgsydelse. Dermed betaler man kun for vinterdæk, hvis det ønskes på det pågældende lejemål. Beløbet der betales for vinterdæk er med til, at dække de ekstraomkostninger vi har med, at montere vinterdæk på lejebilerne.

Vælger du først vinterdæk på lejebilen ved afhentning er priserne 75 kr./dag og maks 1.000 kr./måned. Det skyldes, at vi har forøgede logistikomkostninger ved sen bestilling af vinterdæk.

Vælger du derimod at bestille lejebilen med vinterdæk i forvejen koster det 50 kr./dag og maks 750 kr./måned. Dermed kan du ved forudbestilling spare 33 % på prisen for vinterdæk.

 • Lej personbiler i alle størrelser

  Lej bil fra kun 315 kr. pr. dag. Inkl. 100 km, moms, forsikring (selvrisiko).

  Find din næste lejebil her
 • PS hvis skaden sker...

  Tegn en person- og tyveriforsikring

  Fra kun kr. 17 pr. dag (ved 30 dages binding). Gælder ved fx tyveri af lejebil og originalnøgle samt som godsforsikring på varevogne.

  Tegn en PAI
 • PS er du træt af at slæbe

  Lej en vogn til kasserne...

  Vi har alt hvad du skal bruge når du skal flytte. Flyttekasser, flyttehunde, flyttetæpper og sækkevogne.

  Prøv PS Flytteservice
 • PS slip for økonomisk risiko!

  Tegn en selvrisikoforsikring

  Fra kun 17 kr. pr. dag (ved 30 dages binding). Nedsæt din selvrisiko fra 3.500 kr. til 1.000 kr.

  Tegn en selvrisikoforsikring
 • PS giv os Ris og Ros

  Vi vil så gerne høre din mening!

  Hjælp os med at blive bedre. Giv os ris og ros - så vi hele tiden kan forbedre din kundeoplevelse

  Giv ris eller ros her